Follow @chemedya

30 Ekim 2009 Cuma

Ben Yazmadım. Siz Okumadınız...


Sıradan bir futbolsever. Parası var diye bir ülkenin en büyük kanallarında yorumculuk yapıyorsa o ülkenin adı nedir? Türkiye tabiki.
Siz asıl mesleği kapı kapı dolaşıp pazarlama yapmak, iş bulamadığında inşaatta çalışmak olan birinin Türkiye'nin en büyük gazetelerinde yıllardır muhabirlik yaptığını söylesem şaşırır mısınız?
Size bugünün ünlü spor gazetecilerinin bundan 15 yıl öncesinde çalıştıkları kurumları sahte faturalarla dolandırıp evler,arabalar aldıklarını söylesem?
Size bir tribünün tanınmış bir amigosunun yıllarca büyük kanallarda muhabirlik yaptığını söylesem ve bu adamın muhabirlik yaparken 2 satır yazı bile yazamayacak kadar bilgisiz olduğunu söylesem ne dersiniz?
Size bütün kanallarda spor servislerinden nefret edildiğini, çünkü spor servislerinde sürekli küfür edildiğini, sürekli bir birleriyle ve diğer servisten insanlarla kavga ettiklerini söylesem peki?
Peki tanınmış bir Fenerbahçe muhabirinin yıllardır bir mafyatör'e danışmanlık yaptığını söylesem? Ve bunu yaparken bu mafyatör ile tehdit ettiği spor müdürleri arasında aracılık yaptığını iletsem?
Size ünlü bir muhabirin yıllardır Fenerbahçe üzerinden gazetesinden para almasına ve bir sürü haberi yalanlanmasına rağmen bütün gününü bir dernekte kumar oynayarak geçirdiğini söylesem?
Size bir Galatasaray yazarının menajerlik yaptığını ve menajerliğini yaptığı futbolcu kulübünden kovulunca köşesinden o kulübü topa tuttuğunu söylesem?
Size Türkiye'de çok ünlü olan ve şu an Telegol'de yorumculuk yapan eski bir menajer ve futbolcunun Mehmet Topuz transferinde,Mehmet Topuz'u kaçırmak ve adamlarına bir otelde saklatmak için bir kılüp başkanıyla 300 bin dolara anlaştığını söylesem ne dersiniz? Ve bu menajerin canlı yayında başka bir kulüp başkanına "aman başkanım bırakın Mehmet Topuz'u. Çocuk Beşiktaş'lı" dediğini söylesem?
Telegol'deki bu yayına yorumcu olarak katılan eski bir gol kralı futbolcunun da kulüp başkanına Mehmet Topuz'un Beşiktaş'ta oynamak istediğini söylediğini hatırlatsam ve bu eski gol kralının Mehmet Topuz'un menajerinin ortağı olduğunu iletsem?
Size bu ülkenin yayıncı kuruluşunun başındaki adam tüm spor müdürlerini toplayarak bir kulüp başkanı aleyhine yayın yapmalarını istedi desem?
Size bu ülkenin yayıncı kuruluşunun hakem eskisi yorumcusunun yayın dışında,yayında konuştuğundan çok farklı şeyler söylediğini anlatsam? Yayına çıkınca inandıklarını değil de söylemesi gerektiklerini söylüyor desem?
Size Kanaltürk tv'nin spor'unun başındaki insanın eşinin Adnan Polat'ın şirketinde çalıştığını söylesem? Bu kişinin bir tarikatta yapılan bir rica sonucu bu kanalın başına getirildiğini anlatsam?


Ve daha bir çok şeyi anlatsam ne dersiniz? Bu blogun neden yapıldığını ve amacının ne olduğunu anlar mısınız?

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Hepsini tahmin ediyoruzda kimler olduğunu bişey yapamıyoruz kardeşim.

Adsız dedi ki...

Ahmet;
Spor Medyası pislik içinde.
Bazılarını tanıyoruz.
Bazılarını bilmiyoruz.
Devam.
Mafya koordinatörü sporcular ve menejerlerde var.
Fenerbahçe yönetimini ele geçirmek isteyen medyanın sporcu, yazar, menejer, tribün lideri, taraftar ve eski yöneticiler ayağı da var.

Tarjeta Amarilla dedi ki...

ahmet hocam, ellerine saglik... ulkede medyanin kimlerin elinde oldugunu ve spor medyasinin geldigi yeri cok iyi ozetlemissin...

etrafima baktigimda artik bircok insan ne tvdeki spor-pardon futbol- programlarini izliyor ne de gazetelerin spor sayfalarinda yazilanlara inaniyor...ama gel gor ki ulke sadece bizim cevremizdeki insanlardan olusmuyor maalesef...

Chemedya dedi ki...

Tajeta dostum eğer herkes bloguma yorum yapan arkadaşlar gibi bilinçli olsa bu blogu yapmazdım zaten. Amacım hem sizin gibi bilinçli arkadaşlarımıza bu durumu bir kez daha izah etmek hemde bu konuları bilmeyen mümkün olduğunca çok insana ulaşabilmek.Bu blogu yaparken para kazanmıyorum. Aksine mesleki bir risk alıyorum. yarın öbür gün bu insanlarla muhtemelen yine karşı karşıya geleceğim.Beni geçmişte olduğu gibiişimden etmeye çalışacaklar. Yorum yazan arkadaşların güzel sözleri için teşekkür ederim.

Abdullah Karapatlıcan dedi ki...

Açıklmaış olduğun konuların bazılarını biz bilsekte bazılarından hiç de haberdar değiliz. O yüzden sen ne kadar çok yazarsan ve biz o kadar iyi takip edip ve ettirirsek o kadar çok kitleye ulaşacağından eminim . Yazılarını bazı sitelerden zaten bizlerde sık sık yayımlıyoruz . Bu şekilde gidersen seninde hak ettiğin şeyleri alacağından adım gibi eminim

vts dedi ki...

iyi hoş da, son bölümdekiler için açık adres verirken diğerleri hakkında birşey yazmamışsınız. kim dolandırıcı, kim amigo, kim kumarbaz?
bilgisi olan yazsın da biz de bilelim. (mümkünse mesleki açıdan riski olmayan birisi)