Follow @chemedya

31 Ekim 2009 Cumartesi

6 Günün Değerlendirmesi


Medyanın sürekli olayları abartıp Fenerbahçe'nin daha almadığı cezayı almış gibi gösterip az ceza verilecek diye eleştirmesi.

Riijkard'ın kendi takımının hatalarını ve kendi hatalarını bir yana bırakarak olayların organize olduğunu söylemesi.

Keita'nın attığı yumruğu unutup sürekli saçmalaması.

Haldun Üstünel'in sezonun geri kalan maçlarını düşünerek bu yenilgiden nasıl bir fayda sağlarız diyerek yaptığı açıklamalar, federasyona, hakemlere ve medyaya üstü kapalı mesajlar yollaması.

Galatasaray yazarlarının kendilerinden geçmesi ve Fenerbahçeli futbolcuların ailelerini bile hedef gösterir hale gelmesi.

Fenerbahçe'nin sessizliği ve Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe dergisinde yaptığı Fenerbahçe'nin yenilgisi başka şeylere bağlayanlara gülümseyerek bakıyorum diye alaycı bir uslüpla eleştirisi.

PFDK'nın yayıncı kuruluşun yorumcularının istediği şekilde ceza vermesi.

1 hafta boyunca Fenerbahçeli futbolcuların geçen haftaki emeklerinin hiçe sayılarak futbol dışında herşeyin konuşulması.

Tüm bunlar 1 haftanın genel bir özeti. Şimdi ligimiz kalitesiz diyecekler, hakemler kötü diyecekler. Ligi manipülasyonlarla yönlendirmeye çalışacaklar. Nereden mi biliyorum? Ben bu filmi daha önce görmüştüm. Bunu yapanlar aslında kendi takımlarına zarar verdiklerini, artık Ulusoy döneminde olduğu gibi hakemleri etkileyerek şampiyon olunmayacağını unutuyorlar. Galatasaray kötü futbol oynuyor ve ligin en çok yiyen takımlarından biri. Fenerbahçe ise tam tersine mantıklı bir futbol oynuyor ve ligin en reailist oynayan takımı. Umarız sezon sonu daha çok bağıran değil hakeden şampiyon olur. Ki oynadıkları futbolla Galatasaray isterse çığlık atsın yine de şampiyon olamaz.

3 yorum:

Abdullah Karapatlıcan dedi ki...

umarım bu yorumların tamamı ligin 2. yarısındada burda kalır ve bu yorumlara ve açıklamalara bakar5ak neler yazılacak neler ... Gazazuna çıkılan bir mnaçta bile tribünlerin yarısı sahaya indiğinde ses edemeyenler bu sene neler yapacak ALLAH bilir gerçi bir ata sözü var, ağlamayana meme yok diye ama Fenerbahçenin ağladığını şu yaşıma kadar görmedim yenildiysede gerek takım gerekse taraftar yenildik ve sonuçlarına katlandık. Yeter artık ağlayan bebekler istemiyoruz.

todor dedi ki...

Bir haftanın özeti. Elinize sağlık. Yöneticisinden, teknik direktörüne, yayıncısından, köşe yazarına kadar ne kadar güçlü kulis yapıldığını gördük. En son tahkimin Bilica'nın cezasını onayarak istediklerini aldılar. Gerçi Rijkaard bugün bu ne kadar az ceza falan diye ağlamaya devam etmiş, neyse Keita'nın cezasını düşürürler O'nun da gönlünü alırlar. Ben, Fenerbahçe'nin kopup gitmesine engel olunacağını düşünüyorum. Malum raiting, decoder satışı, gazete satışları vs. bu sistem 3 takımın birbirne yakın durmasını isteyecektir.

Chemedya dedi ki...

Tabi bunların üzerine tahkim cezayı onayladıktan sonra Erman Toroğlu'nun dün gece yayında Bilica'ya ceza verilmemeliyid Fenerbahçe itirazından haksız demesi var. bu tam komedi. Önce ceza için yırtınıp tahkim onayladıktan sonra ceza yok demesi sanırım bu insan hakkında fikir verebilir.