Follow @chemedya

1 Eylül 2009 Salı

Marsel İlhan'ın düşündürdükleri


Çok başarılı olamadığımız Teniste bir devşirme sporcumuz bizi gururlandırıyor. Marsel İlhan eleme turundan geldiği ABD açık tenis turnuvasında ilk turda dünya klasmanında 72. sırada yer alan Belçikalı Christophe Rochus'u yenerek 2. tura yükseldi. Marsel'i bu başarısından dolayı tebrik ederiz.

Ancak bizi düşündüren sporun çeşitli branşlarında aldığımız başarıların genelde devşirme sporcularla gelmesi. Bizim spor teşkilatımız başarıyı böyle bulacağını düşünüyor belli ki. Oysa Dünya'nın en genç nufüslarından birine sahip olan ülkemizde doğru düzgün bir spor teşkilatımız olsa herhalde her branşta başarıdan başarıya koşacağız. Bizde sporcular ikiye ayrılıyor. Gerçekten yetekli olup istediği koşulları bulamayan sporcular ve arkasında dayısı olanlar. Arkasında dayısı olanlar bu sistemde hep bir adım ileride. Yetenekli sporcularımız ya hiç keşfedilmiyor ya da yeterli çalışma koşullarından yoksun oldukları için yok olup gidiyorlar.

Spor medyamız ne mi yapıyor bu arada? Onlar üzerlerindeki kulüp formalarıyla sahiplerine hizmet ediyorlar. Onlara ne Kars'taki gariban atletlerden, onlara ne tesislerden, çalışma koşullarından. Onlar amigoluklarına devam ediyor.

Hiç yorum yok: