Follow @chemedya

30 Eylül 2009 Çarşamba

Efes Pilsen ve Renault


Bu yıl tüm dünya Formula 1'de yaşanan şike skandalı ile çalkalandı. Renault takımı yapılan suçlamalar karşısında kendini savunmak yerine hatasını kabul etti ve kendilerine ertelemeli 2 yıl formula'dan men cezası geldi. Renault bu suçlamaları kabul ederken en çokta marka değerlerinin zarar görmesini önledi. Çünkü suçun sabit olduğu açıktı. Uzayan tartışmalar kendilerine büyük zarar verecekti.

Oysa Efes Pilsen kulübü belli ki Renault gibi düşünmüyor. Kerem Gönlüm dışında da KO olayasun'da da Cathine maddesine rastlanması geçen yıl final serisindeki dopingin organize olduğunu gösterdi. 6 maç süren final serisinde sadece 1 maçta kontrol yapılması ve sadece 2 oyuncudan numune alınmasına rağmen bu 2 oyuncu da da aynı maddeye rastlanması başka neyin göstergesi olabilir ki?

Efes Pilsen Spor kulübü Renault gibi kendiyle yüzleşmek yerine yaptığı açıklamayla Fenerbahçe kulübünü suçluyor. Anadolu grubundan reklam alan, bedava yurt dışı seyahatleri, hediyeler ve yakınlarına iş alan spor medyası ise genel sessizliğini koruyor. Oysa bugün Türkiye'nin bu skandalla çalkalanması gerekiyordu.

Aklıma Ankaragücü- Galatasaray maçında yaşanan teşvik primi olayı geldi. O olayda Cafer şöyle bir açıklama yapmıştı: "Fenerbahçe maçından önce Galatasaray'dan, Galatasaray maçından önce Fenerbahçe'den bize paralar geldi."

O günlerde spor medyası sadece Fenerbahçe'nin teşvik primi yolladığı üzerinde durmuş ve olay zihinlere de öyle kazınmıştı. Yani medya istediği şekilde oluşturuyor kamuoyunu. Renklere ve şahıslara göre farklı yorumlar yapabiliyor.

Bugün Efes Pilsen'in doping skandalı da yukarıda teşvik olayına benzer bir şekilde değerlendirilebilir.Bu skandal kısa zaman sonra unutulacak ve unutturulacak. Efes Pilsen imaj düzeltmek için bir kaç şey yapacak ve bu spor medyasından büyük övgü alacak. Bazı spor yazarları Efes Pilsen'in ne kadar sportmen ve Türk sporuna ne kadar hizmet verdiğini anlatacak. İşte o günler bu bloga girin ve bu yazıyı tekrar okuyun. Sizi yönlendirmelerine izin vermeyin. Siz farkında olarak buna tepki gösterin. Ve lütfen unutmayın...

Hiç yorum yok: