Follow @chemedya

21 Ağustos 2009 Cuma

Yok Böyle Bir Terbiyesizlik!

Yukarıdaki benim değil Milliyet'in kullandığı başlık. Başlığı kullanma nedenleri Tallin kalecisinin Arda'ya attığı tekmeymiş. Yani Milliyet spor servisine göre bu tekmenin karşılığı bu başlıkmış.

Bu haberi okurken aklıma hemen 2 olay geldi. 18.02.2007 tarihinde oynanan ve 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle biten karşılaşmada Martinez havadan gelen topu yakalarken Semih'e insanlık dışı bi tekme atmış ve sonra da sanki kendi tekme yemiş gibi kendini yere atmıştı. Bu pozisyonda hakem inanılmaz bir kararla Fenerbahçe aleyhine faul vermişti. İşte o günün Milliyet gazetesine gittim. Bugün bu başlığı atanlar o günde kesinlikle buna benzer başlık atmışlardır diye. Nafile arayıp durdum. Bırakın terbiyesizlik yazmayı ayrı bir başlık bile açılmamış o pozisyon için. Satır aralarında Fenerbahçe'nin penaltısı verilmemiş denmiş.

Yine 2003-2004 yılında Bir Galatasaray- Olympiacos maçında Galatasaray kalecisi Mondragon Yunan ekibinin Sırp oyuncusu Djoerkevic'e kafa atmış ve sonrasında da kendini yerine atmıştı. Kolombiyalı kaleci kırmızı kart göreceğine Djorkeviç sarı kart görmüştü. O günün gazetesine baktım Mondragon'un terbiyesizliğinden hiç söz eden olmamış. İyiki bu günleri Namık Sevikler, İslam Çupiler görmedi. Yoksa gazetelerinden utanırlardı.

Şimdi soralım. Acaba bir pozisyonluk terbiyesizlik olarak nitelenecekse bunun Galatasaraylı bir futbolcuya yapılması bir Milliyet geleneği midir? Siz Galatasaray'ın resmi yayın organı mısınız? Yoksa tarafsız bir gazete misiniz? Bunun kararını verin ona göre okuyalım.

Hiç yorum yok: