Follow @chemedya

11 Ağustos 2009 Salı

Yıldız Oyuncu Sorunsalı

Elano Manchester City'de çok fazla mücadele etmediği ve geriye dönüşlerde zorlandığı için formaşansı bulamadı ve Dunga'nın önerisiyle oynayabileceği birkulüp aramaya başladı.Hiç bir İngiliz kulübü O'na bu şansı vermeyince Türkiye liginden gelen cazip teklifi kabul etti ve Galatasaray ile anlaştı. Önce 3-5 hafta Elano'nun Alex'ten kaç gömlek üstün olduğu tartışılır sonra yine Alex'in hala en büyük olduğu konuşulur. Alıştık artık.




Keita Lyon'a rekor bir ücretle gitmesine rağmen orada beklentilerin çok altında kaldı. Aldığı onca paraya karşılık hiç bir başarı yakalayamadı Lyon'da.Lyon öncesi futbol hayatında da 2 senelik bir yıldız parlaması yaşamış olan Keita'nın tüm yıldız(!)lık kariyeri bundan ibaret. O da emekliliğini garanti hale getiren bir kontrat imzaladı. Üstelik vergisiz. Mükemmel bir iş menajeri için.


Harry Kewel'de büyük bir yıldızken 3-4 yıl boyunca sakatlıklardan kurtulamadı ve sıradan bir isim oluverdi Liverpool takımında. O da alacağı yüksek ücretle 2-3 senede kesesini bayağı dolduracak.

Ve Arda Turan...Türk sporunun olmasa bile Türk medyasının göz bebeği. Süper star Messi ile bile kıyaslanıyor medyamız tarafından. Oysa Messi daha 3 ay önce şampiyon kulüpler kupasını müzesine taşıdı Barcelona'nın. Şu an futbol piyasasındaki değeri 100 m Euro'nun üzerinde.Oysa Arda'ya bugüne kadar 10 m Euro
veren bile çıkmadı henüz. Daha Galatasaray'a kendi çabasıyla kazandırdığı bırakın bir Avrupa kupasını bir Türkiye kupası bile yok. Futbol yaşamı boyunca attığı gollerin toplamı Messi'nin geçen sene attıkları kadar bile değil.


Daha da garibi yukarıda saydığım isimlerin 2 tanesi sol kanat 2 tanesi de sağ kanat oyuncuları. Yani birbirlerinin alternatifi olacak oyuncular. Kewel ile Arda'nın oynadığı mevki de bir de Aydın Yılmaz gibi geleceğin yıldızı olabilecek bir oyuncu var.

O zaman sormak lazım. Yıldız oyuncu olsun diye adı bilinen oyuncular almaktansa gerçekten ihtiyaca göre adam alamaz mıydı Galatasaray? Bu kadro ve medyanın abarttığı bu isimler Avrupa'nın 2 numaralı kupasında Galatasaray'a çeyrek final bile getirebilecek mi? Hiç sanmıyorum. Bu sene yıldız futbolcular değil yıldızlaşan bir takım şampiyon olacaktır. Bekleyin ve görün.

Hiç yorum yok: