Follow @chemedya

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Türk Medyasının Baron'u : Şansal Büyüka

Bu kaçıncı Şansal yazısı diyeceksiniz ama bu adam gerçekten de Türk Futbol'unda bir kabus.
Bugün lig tv'de yayınlanan programında yine ince ince göndermiş mesajlarını. İşte soyunma odasına ve koridorlara girmelilermiş. E hadi girdiniz diyelim. Fenerbahçe aleyhine bugüne kadar herşeyin ıcığını bıcığını bulan Şansal ve ekibi geçen sene Arda'nın maç öncesi Fenerbahçe tribünlerine yaptığı haraketi çekememişti ne hikmetse. Bizde hiç şaşırmamıştık. Çünkü Arda ailenin bir üyesiydi. O haraketi tesadüfen bir Fenerbahçeli'nin kamerasına takılmasaydı Türkiye göremeyecekti o pozisyonu. Oysa lig tv geçen sene Arda'nın diğer 33 maçtaki yumruk şovunu aslanlar programında yayınlamıştı. Sadece o maçın yumruk şovu yoktu.





Eee Şansal Bey size nasıl güveneceğiz? Nereden bileceğiz işinize gelen görüntüleri yayınlayıp işinize gelmeyenleri yayınlamayacağınızı? Şimdi bir de özel mikrofonlar getirtmişsiniz.Muhtemelen o mikrofonlarla 1-2 Fenerbahçeli futbolcu ceza alacak ama emin olun Arda küfür etse bile almayacak. Dedim ya aileden biri. Bu ülke futbol severleri size hiç güvenmiyor sayın Büyüka...Ekibinize de güvenmiyor. Altın tesbihinizi de alın ve gidin artık.


Son zamanlarda bir de Arda pazarlaması başladı Büyüka'nın...Bugün aynen şunları söyledi programda:

“ARDA ÇOK ÖNEMLİ BİR İSPANYOL TAKIMINA GİDEBİLİR”

"Ben Arda ile de konuşuyorum ve kafasında Avrupa var. Başkan, kongre öncesi Arda’yı vermeyi düşünmez ama bu sezonun sonunda Arda çok önemli bir İspanyol takımına gidebilir. İspanya’da oynamayı çok arzu ediyor Arda duyduğum kadarıyla. Sevgili arkadaşlar egoist düşünmeyelim lütfen! Bırakın gitsin!.. Zaten Avrupa Arda’yı benimsemiş. Euro 2008 afişlerinde 5 futbolcu vardı ve bunlardan biri de Arda’ydı!.. G.Saraylıların Arda’nın gitmesinden üzüntü değil, onur duyması gerekir. Bugün gazetelerde okuyorum. Şu kadar para ve takas!.. Arda sıradan oyuncu değil. Takas makas olmaz. Arda’yı almak öyle 15 milyon Euro’ya falan olmaz!.. Alex mi, Arda mı? Bunu tartışmam çünkü Alex 10 yıl önde!.. Arda 10 yıl sonra belki daha ileride olacak. 22 yaşında belki Alex, Arda kadar değildi. Bugün Alex bir maçı alıp götürüyor."



Sayın Büyüka Arda'nın değerini belirlemek size mi kaldı? Siz önce tarafsız bir şekilde maçları nasıl veririz bunu düşünün. Denizlispor- Fenerbahçe maçında Guiza orta sahanın 4 metre gerisinden fırladı ve pozisyona yan hakem ofsayt verdi. Ne maraton programında ne de özetlerde bunu tek kare bile vermediniz.Hala bize ahlak dersi veriyorsunuz. Size nasıl güveneceğiz? Nereden bileceğiz geçmişte yaptığınız gibi spor müdürlerini toplayarak şampiyonu belirlemek istemeyeceğinizi? Medyanın baronuyum diyorsunuz sağda solda. Kurtlar vadisini çok izlemişsiniz belli ki. Oysa o topladığınız spor müdürleri arkanızdan pisliklerinizi konuşuyor. Belki sizden çekiniyorlar ama sizin boyunduruğunuz altına girmemeye de kararlılar. Girenler de zaten belli ediyor kendilerini gazetelerinde. Kızınızı ve fanatik Galatasaraylı oğlunuzu da medyada sağlam işlere soktunuz. Artık emekli olmanızın zamanı geldi de geçiyor. İnsanlar sizden daha fazla nefret etmeden gidin artık.

Hiç yorum yok: