Follow @chemedya

20 Ağustos 2009 Perşembe

Tahrik Kurulu

Daha önce Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu hakkında bir yazı yazmıştım. Kurulun maalesef ki daha önceden bir çok tartışmaya sebep olmuş güvenilmez kişilerden kurulduğunu belirtmiştim. Nitekim Aurelio olayında da Bayram Tutumlu'nun söylemlerinden böyle bir karar alacaklarını tahmin etmiştim. Tahkim kurulu yıllardır bu ülkenin dibine dinamit sokan tahrik kurulu görünümünü Aurelio olayında da gösterdi. Oy çokluğu ile aldığı kararla tazminata gerek olmadığına karar verdi. Bu ülke maalesef 5 tane temiz hukukçu bulamıyor.

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü ile eski oyuncusu Mehmet Aurelio arasındaki ihtilaf konusunda Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) kararının oy çokluğuyla bozulmasına karar verdi.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, kurulun bugün yaptığı toplantıda, futbolcu Mehmet Aurelio'nun, Fenerbahçe Kulübü ile arasındaki ihtilafa ilişkin olarak Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun 8 Nisan 2009 tarihindeki kararına karşı başvurusunu içeren dosyayı incelediği belirtilerek, ''Yapılan müzakere sonucunda, ayrıntısı gerekçeli kararda belirtilmek üzere üyeler Deniz Tolga Aytöre, Mehmet Doğan ve Mehmet Yaya'nın karşı oylarıyla Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararının oy çokluğuyla bozulmasına, üye Tanju Güvendiren'in farklı gerekçesiyle kulübün tazminat talebinin oy çokluğuyla reddine'' ifadelerine yer verildi.


-UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM KURULU'NUN 8 NİSAN 2009 TARİHLİ KARARI-


Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK), 8 Nisan 2009 tarihinde yaptığı toplantıda, İspanya'nın Real Betis takımına giden Mehmet Aurelio'nun, eski kulübü Fenerbahçe'ye 5 milyon 250 bin dolar ödemesine karar vermişti.

Kurul, Fenerbahçe'nin geçen sezon sonunda opsiyon hakkını kullanarak, sözleşmesini 1 yıl daha uzattığı, ancak opsiyon hakkının kendisini bağlamadığı gerekçesiyle sarı-lacivertli takımdan ayrılıp bonservis bedelsiz İspanya'ya transfer olan Aurelio ile ilgili konuda, Fenerbahçe Kulübü'nü haklı bulmuştu.

UÇK'nin 8 Nisan 2009 tarihindeki karar metni şöyle:

''Davacının talebinin kabulü ile net 5.250.000 USD'nin aynen veya fiili ödeme tarihindeki T.C. Merkez Bankası kurları esas alınarak hesaplanacak Türk lirası karşılığının davalı futbolcudan tahsil edilerek davacı kulübe ödenmesine; davacı kulüp tarafından yatırılan 72.765 TL peşin harcın davalıdan tahsil edilerek davacıya ödenmesine; 72.765 TL bakiye harcın davalıdan tahsil edilerek irat kaydedilmesine; davacı vekil ile temsil edildiğinden kabul edilen miktar üzerinden 61.426,50 TL vekalet ücretinin davalı futbolcudan tahsil edilerek davacı kulübe ödenmesine; yargılama gideri 80 TL'nin davalı futbolcudan tahsil edilerek irat kaydedilmesine; tarafların sair taleplerinin reddine oy birliğiyle karar verilmiştir.''

Hiç yorum yok: