Follow @chemedya

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Şanlıurfalılar 17 yıldır Statlarının bitmesini bekliyorlar!




Bir stat düşünün yapımı tam 17 yıl sürsün...Bir kentin ekonomik canlanması için çok önemli bir şeydir statları. Bir Anadolu şehrinin 2. ligde oynayan temsilcisi binbir ekonomik zorluklarla uğraşırken büyük bir stadyuma kavuşması büyük bir avantaj olabilir.
İşte Şanlıurfalılar tam 17 yıldır bu hayalin peşindeler. Taraftarların GAP Arena adını verdikleri stat tam 17 yıldır yapılmaya çalışılıyor.

Şanlıurfalılar isyan etse de durum hiç iç açıcı değil. Stadyum neredeyse çürümeye terk edilmiş durumda. Şanlıurfalıların seçtikleri milletvekilleri sanırız bu kentin durumunu pekte önemsemiyor. Galatasaray'ın yapmaya çalıştığı stadyum 2-3 yıl gibi kısa bir sürede kendini göstermeye başladı devletin desteğiyle. Peki Urfalıların suçu ne? neden 17 yıldır stadyumlarının bitirilmesini bekliyorlar? Kayseri'nin stadyumu kısa zamanda bitirilirken bunda mutlaka ki Cumhurbaşkanı'nın Kayserili olması büyük etmen olmuştur. Urfalıların şanssızlığı sanırım siyasetçilerin ilgisizliği.

Şanlıurfaspor'a gönül verenler artık stadyumdan pekte umutlu değiller...Yakında yıkılır diye espri yapanlar bile var. Stadyuma ekilen çimler ise saramış durumda ilgisizlikten.

Peki Türk Sporunu yönetenlere ve siyasetçilere soralım.Bunca yıllık emek, beklenti, umut boşa mı gidecek? Bir kent siyasetçileri güçlü diye stadına kısa sürede kavuşurken bir diğer kent neden 17 sene bekliyor? Şanlıurfa bu ülkenin gözde bir ili değil mi? Yoksa Şanlıurfalı bir başbakan ya da Cumhurbaşkanı seçilene kadar bekleyecek mi Şanlıurfalılar.Kurtuluş savaşının efsanevi şehri maalesef ki bürokrasiye ve ilgisizliğe yenik düşmüş durumda. Çok üzücü.

Yeter artık...Bitirin şu stadı...
Yorum (0) | Yorum yaz! | Bağlantı

Hiç yorum yok: