Follow @chemedya

7 Ağustos 2009 Cuma

Şampiyonluk ve Düşme adaylarım

Ligin bu sene yapılan renkli transferlerin ardından kaliteli geçeceği belli oluyor. şampiyonluk için iddialı takımlar her zamanki gibi. 4 büyükler ve biraz da Sivaspor. Ancak bana göre bu sene bazı süprizler yaşanacak. Özellikle Kayserispor,Bursaspor ve Eskişehirspor'un üst sıraları zorlayacağını düşünüyorum. Eğer iyi bir forvet alırsa Gaziantepspor'da ilk 5'e aday olabilir.








Diyarbakırspor Süper Lige hazırlıksız bir biçimde gelmiş belliki. Hala kadrolarını oluşturamadılar.Maalesef düşme adaylarının başında onlar geliyor. Gençlerbirliği de son yıllarda kötü yönetilmesinin cezasını son anda ligden düşmekten kurtularak çekmişti. Bu sene bu kadar şanslı olabilirler mi bilmem. Kasımpaşa da maalesef düşmesi muhtemel diğer bir takım. 1.lige uygun bir kadro kuramadılar. Ancak zaman zaman çok süpriz sonuçlar alacaklarını söylememiz gerek. Yine 2. ligden gelen Manisaspor ise genç oyuncularının performansıyla bu sene orta sıralarda yer bulacaktır.


Darius Vassell'i alan Ankaragücü hazırlık maçlarında pek başarılı performans gösteremedi. Onlarda 100. yıllarında düşmemeye çalışacaklar ligden. Özellikle taraftarlarının sürekli sorun çıkarması kulübü bu yılda zor durumlara sokacak gibi görünüyor.

Kayserispor ve gençlerin gözde oyunu Football menajer arasında ilginç bir ilişki var. Geçen sene Fm'in gözde oyuncularından Muslu'yu almışlardı ve sezon ortasında geri gönderdiler. Bu sene de Ömer Şişmanoğlu transferi Fm severleri memnun etti.


Şampiyonluk için çekişecek takımlar ise belli. En flaş transferleri yapan Galatasaray bu sene transfelerine rağmen şampiyon olabilecekmiş gibi durmuyor. Çünkü çok güçlü forvetlerine karşılık orta sahaları ve savunmaları çok iyi değil. Beşiktaş ve Fenerbahçe ise daha hazır ve daha dengeli görünüyor. Bana göre lig Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında geçecek. Trabzonspor ise geçen sene uyum sağlayan kadrolarına iyi takviyeler yaptılar. Eğer ki yerel basınları onları rahat bırakırsa İlk 2'yi çok zorlarlar.

Hiç yorum yok: