Follow @chemedya

11 Ağustos 2009 Salı

Livorno Adana'ya

Livorno İtalya'da koministlerin takımı. Sınıf farklarının en çok olduğu ülkelerden biri olan İtalya'da Türkiye'nin aksine bu farklı sınıflar seslerini duyurmakta güçlük çekmiyor. İşte Livorno'da koministlerin takımı olması sebebiyle tüm dünyada ün yapmış bir takım. Hatta bu takımın Türkiye'de de oldukça çok sayıda taraftarı var ve www.forzalivorno.org/solacik diye bir web sitesi bile kurmuşlar.



Takım önceki sene düştüğü Seri B'den Seria A'ya hemen geri dönüş yapmayı başladı. Gelen tüm tekliflere karşılık takımından ayrılmayan Lucarelli'de takımı küme düşerken geçici bir ayrılık yaşamıştı. Bu sene yeniden Livorno forması giyecek.

İyi de bunlardan bize ne diyebilirsiniz. Bugün gazetelerde ilginç bir habere rastladık. Meğer Adana'da da bir livorno hayranlığı varmış. Ve Adanademirspor takımı da kendilerini işçi sınıfının takımı olarak görüyormuş.Yukarıda da dediğim gibi Türkiye'de sınıflar arası ayrımlar olsa da bu açıkça dile getirilmiyor. Adana Demirspor'un kendisini işçi takımı olarak ilan etmesi ilginç geldi bize açıkçası. Haber ise şöyleydi:



TFF 2'nci Lig 4'ncü grupta yer alan Adana Demirspor, İtalya takımlarından Livorno'yu hazırlık maçı için Adana'ya davet etti.

Adana Demirspor Kulüp Başkanı Bekir Çınar, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Livorno takımı ile birçok ortak yanımız var. Bunların en önemlisi her ikisinin işçi takımından kurulması, ateşli taraftarlara sahip olması, ırkçılığa karşı duruş sergilemeleri ve endüstriyel futbola karşı olmaları. İki takım taraftarları fan clublarında görüşmeler yapıyor. Bizim taraftarlarımız bu görüşmeyi yönetimimize aktardı. Yönetim kurulu olarak da bu öneriyi dikkate aldık ve Livorno takımı yöneticileriyle resmi yazışmalara başladık."

Hiç yorum yok: