Follow @chemedya

7 Ağustos 2009 Cuma

Gaziantep-Beşiktaş arasında garip ilişkiler...

İbrahim Kızıl ve Demirören ailesi arasındaki yakın ilişkiyi futbol camiasına yakın olan herkes iyi bilir. Kızıl'ın Erdoğan Demireören'e babam gibidir dediğini de bilenler iyi bilir.. Geçtiğimiz sezon beşiktaş şampiyonluğa giderken Gaziantep -Beşiktaş maçından önce bazı söylentiler çıkmış ve Beşiktaş'ın bu maçı rahat kazanacağı söylenmişti. Denildiği gibi de oldu ve Beşiktaş maçı 3-0 kazanmıştı. Daha sonra Gaziantepspor ile sivasspor maçında da benzer söylentiler çıkmış ve Beşiktaş'ın sezon sonunda Gazianatepspor'a 3 futbolcu sözü verdiği belirtilmişti kulislerde.Sivas Gaziantepspor'a karşı puan kaybetmiş ve Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda önünü iyice açmıştı.

Bu söylentiler unutulup gitmeye yüz tutmuşken bu sene ilginç şeyler oldu transfer mevsiminde. Önce Beşiktaş Gaziantepsor'un 19 yaşındaki oyuncusu İsmail'i tam 6 milyon 250 bin Euro'ya transfer etti. Piyasa değeri en fazla 1-2 milyon Euro olan bir oyuncuya bu kadar para verilmesi tüm kamuoyunu şaşkına çevirdi. Bu da yetmezmiş gibi Serdar Kurtuluş ve Batuhan'ın verildiği açıklandı. Serdar Kurtuluş hadi neyse de Batuhan gibi Türk futbolunun en büyük yıldızlarından biri olabilecek bir oyuncuyu 1. yılı kiralık 2. yılı da satın alma opsiyonlu vermek bizi oldukça şaşırttı. Batuhan İsmail'den çok daha değerli bir oyuncu. Genç yaşına rağmen A Milli olmuş ve geçen sene yarım devrede attığı 9 golle Eskişehir'i ligde tutmuş bir oyuncu. Daha sonra Batuhan Gaziantep'i istemeyince bu transfer yattı ama bizim kafa karışıklığımız giderilmedi.

Bu garip ilişkinin nedeni geçen seneki söylentiler mi diye de düşünmeden yapamadık. Aklımıza Beşiktaş duruşu falan geldi. Gerçi Bursaspor'un küme düşme olayında bu duruş bitmişti ama biz yine de medyadan etkilendik ve Beşiktaş camiasından bir tepki bekledik. Bir tepki alamadık. Ne diyelim? Her zamanki sloganımızla bitirelim: Ah Türk futbolu Vah Türk futbolu...

Hiç yorum yok: