Follow @chemedya

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Futbolcu Ayartmak Serbest mi?

Galatasaray ile Manisaspor arasında yaşananlar Türk futbolunun ve medyasının durumunu gözler önüne seren şahane bir örnek gibi duruyor.




Galatasaray, Manisaspor'un kalecisi Ufuk Ceylan ve orta alan oyuncusu Sezer Öztürk'e talip oluyor. Ancak bu transferde takas öneriyor ve Manisaspor nakit para istediği için transfer olmuyor. Bunun üzerine Galatasaray büyük ismini kullanarak oyuncularıyla görüşüyor ve kulüplerine baskı yapmalarını istiyorlar. İki futbolcu da yönetimlerine isyan bayrağı açarak bundan sonra Manisaspor'da oynamayacaklarını ve Galatasaray'da oynamak istediklerini söylüyorlar. FIFA'nın talimatlarına göre bu şekilde futbolcu ayartmanın cezası çok ağır. Ayartan takımın puanının silinmesinden tutunda Avrupa kupalarından men edilmesine kadar gidecek bir süreç söz konusu. Ancak bu konuda Türk spor medyasından en küçük bir tepki bile yok. Durum öyle bir hale geliyor ki ülkemizde yakında şike bile aleni hale getirilip medya tarafından görmezden gelinecek. Tabi bu belirli kulüpler için geçerli bir durum.

İşin ilginci iki futbolcunun da menajeri Arda Turan'ın da menajerliğini yapan eski Galatasaray'lı futbolcu Ahmet Bulut. Şimdi sormak istiyoruz. Diyelim ki bu iki oyuncuyu ayartan Galatasaray anlaşma sağlayamadı ve bu oyuncular Manisaspor'da kaldı. 2010 yılında yani bu sezon sonunda sözleşmeleri bitecek olan bu iki oyuncu Galatasaray'a karşı nasıl mücadele edecek? Ufuk, Galatasaray'dan hatalı bir gol yerse ve bu gol şampiyonu belirlerse bunun hesabını kim verecek? Federasyon ne zaman federasyonluğunu yapmaya başlayacak merakla bekliyoruz. Futbolcu ayartmak bu şekilde basit olmamalı ve cezasız kalmamalı.

Hiç yorum yok: