Follow @chemedya

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Denizlispor'un Centilmen! Başkanı

Hep söylüyoruz. Yayın ihalesi yaklaşıyor ve lig tv bazı başkanlarla yakınlık kuruyor, bazı kulüplerde yönetimlerin oluşmasına ön ayak oluyor diye. Geçtiğimiz günlerde Cemal Aydın'ın yeniden Ankaragücü başkanı olması için uğraştıklarını yazmıştım.

Bugünde Şansal Büyüka'nın kadim dostu Denizlispor Başkanı Ali İpek için lig tv'de güzel sözler duyduk ne mutlu ki.
Spiker Melih Şendil yayının başında Denizlispor'un centilmen başkanı diye birşeyler söyledi. Önce kulaklarıma pek inanamadım ama Allahtan odada başkaları da vardı. Onlar da duymuşlar!

3 sezon önce Denizlispor-Fenerbahçe maçında olan futbol katliamını işte bu Denizlispor'un centilmen başkanı Ali İpek organize etmişti.


Yine o maçtan kısa bir süre önce Denizlispor'un centilmen başkanı akıllara zarar bir açıklama yapmıştı. Ligde büyük şikelerin ve paraların döndüğünü ve bunu sezon sonunda belgeleri ile açıklayacaktı bu centilmen başkan. Her ne olduysa bu sözleri unutuverdi ve sonra o Türk Futboluna kara leke olarak geçen maç oynandı. Daha sonra birileri başka belgeler açıkladı.

Malatyaspor'un Macar oyuncuları Denizlispor tarafından satın alınmışlar ve Yeşil Siyahlılara karşı oynamamak üzere anlaşmışlar. Ancak Denizlispor bu garibanların paralarını yollamamış. Yani kelimenin her anlamıyla şike tarifine uyan bir olay. O dönem Federasyon başkanı Haluk Ulusoy, Medyanın baronu da Şansal Büyüka olunca bu olay kapatıldı gitti. Sonra da unutuldu ama biz unutmadık.Unutmayacağız da.

Denizlispor'un centilmen başkanı bu hafta oynanan Fenerbahçe Denizlispor maçında da yaptı yapacağını. Fenerbahçeli izleyecilere biletleri 100 milyondan satmaya kalktı. Fenerbahçe taraftar grupları da bu kararı protesto ederek Denizli'ye gitmediler. Ancak tabiki Lig Tv her zamanki gibi yandaşlarından birini üzmedi ve bir de üzerine yayında onu onore ettiler.

Blog'umun saygı değer okuyucuları, Türk Futbolu kimlerin elinde görüyor musunuz? Umarım bir gün biz de Temiz Bir Lig İzleriz!

Hiç yorum yok: