Follow @chemedya

14 Ağustos 2009 Cuma

Arda'ya Ceza Yok! Peki ya aynı haraketi Diyarbakırsporlu yapınca ne olacak?

Gaziantepspor maçının ardından kurallara aykırı olmasına rağmen saha içine giren ve hakem Bünyamin Gezer ile bir dialog gerçekleştiren Arda Turan'a hiç bir ceza verilmedi. Hiç ama hiç şaşırmadık. Galatasaray medyası böyle istiyordu çünkü. Lig tv'de böyle buyurmuştu.


Oysa yönetmelik şöyle diyordu:
Süper Lig Müsabakaları statüsünün Stadyumların Düzeni adlı maddesi:


"Yesil zemine müsabaka öncesinde, sırasında, devre arasında ve müsabaka sonunda hakemin, müsabaka öncesinde, devre arasında ve müsabaka sonunda temsilcinin izin verdiği kisiler dısında baska bir kisi giremez. Müsabakanın bitiminden, müsabaka hakemleri soyunma odası koridorlarına girene kadar geçen süre içinde müsabakanın bitimi anında aktif olarak oyunda bulunan futbolcular ve hakemler dısında hiçbir kisi yesil zemine giremez."

Oysa futbolcunun adı Galatasaraylı Arda olunca kurallar pek işlemiyor ve durum ihtarla geçiştiriliyor. Şimdi aynı haraketi bu hafta Ankaragüçlü, Diyarbakırsporlu veya herhangi kulüpten biri yaptığı zaman PFDK nasıl ceza verecek? Ceza verdiği zaman bu kulüplerin sesi yükselmeyecek mi? Arda'ya ihtar da bize neden ceza diye?

Bu tarz kurulların renklerden arınmış insanlardan kurulması gerektiğini hep söylüyoruz. Ama TFF kendi bildiği dalı kesiyor ısrarla.

Hiç yorum yok: