Follow @chemedya

18 Ağustos 2009 Salı

Andre Santos: Fenerbahçe taraftarının yeni idolü

Fenerbahçe'nin yeni transferi Andre Santos'un ilk bir kaç haftasını değerlendireceğim bu yazımda. Brezilyalı oyuncu ilk geldiğinde çok fazla tanınan bir isim değildi. Sadece Konfederasyonlar kupasını yakından izleyenlerin dikkatini çeken bir oyuncuydu.

Türk medyasının her zamanki ön yargılı yorumlarından gelir gelmez nasibini aldı Brezilyalı oyuncu. Fenerbahçeli taraftarlar da medyada yer alan Ronaldinho, Etoo gibi gerçeklikten uzak ve beklentileri yükselten isimlerden sonra ilk etapta Santos'a burun kıvırdı. Hatta ilk maçında Boluspor'a attığı gol bile ön yargıları kırmaya yetmedi. Oysa daha takıma katılalı bir kaç gün olmuştu. Yerli bir oyuncu bile olsa uyum süresinin bir kaç hafta alabileceği nedense gözönüne alınmadı. Oysa Galatasaray'ın transfer ettiği Keita ve Elano için yapılan yorumlar tam tersine abartılıydı. Fenerbahçeli taraftarların medyadan etkilenerek Santos'u daha doğru düzgün izlemeden yeterli değil diye eleştirmesi biraz garipti açıkçası. Elano Brezilya Milli Takım'da yedekken Andre Santos bu takımın banko oyuncusuydu oysa.


Ligin ilk iki haftası geride kalırken Andre Santos uyum sürecini çok çabuk atlattı ve önce Honved ile yapılan Avrupa ligi ön eleme maçında attığı gol sonra da Sivaspor maçında attığı ve bu haftanın en iyi golü seçilen golle beklentileri karşılayacağının emarelerini verdi.

Daum'un kanat oyuncularından beklediği içe katetme ve ortadan delme isteğine Andre Santos ilk etapta alışmakta zorlansa da önce Denizlispor maçında harika organizasyonlar neticesinde kaleci ile karşı karşıya kaldığı 2 pozisyon sonra da Sivaspor maçında attığı mükkemel gol ile karşılık verdi.

Santos bilindik sıfıra inen kanat oyunculardan çok farklı özellikler taşıyor. Oyunu aklıyla oynuyor. Fizik gücü henüz yeterli olmasa da izleyenlere bu halibile büyük zevk veriyor. Fenerbahçe tribünlerinin Alex'ten sonraki yeni idolü bize göre Santos olacak.

Hiç yorum yok: